Üdv!

 

Nem sok időm van mostanság, így nem tudtam írni. (Már ha olvassa valaki ezt a szemetet, amit nagyképűen blognak hívok. Végtére mindegy is. ) Pedig téma az van rengeteg. Tegnapelőtt néztem az ATV-t. Na, nem én vagyok ilyen mazochista típus, hanem fater. Öt perc után ő sem bírja, és elkezd veszekedni a TV-vel. Először lassan, majd emeltebb hangon, a végén üvölt és káromkodik. De végig nézi a műsort. Ezt a reakciósort főleg az generálja, ha az ATV-re kapcsol. No, leültem mellé tegnapelőtt, és néztem én is. Fingom sincs, mi volt a műsor címe, de ilyen politikai elemzés volt. A díszes társaságot nem ismertem név szerint, egyedül Bauert. A körmös Bauer fiát ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Bauer_Mikl%C3%B3s , nem tudok linkelni, mert noob vagyok) . Eleve az, hogy ez a fickó képernyőre kerülhet, engem így alapból „felizgat”, mert ugye az apák bűneiért..... Na, ha már ott van, meg eddig is ott volt, mindegy, a puszta megjelenése nem üti meg az ingerküszöbömet. Az hogy beszél is, az viszont már igen. Mert egyetemi tanár létére buta. No, mielőtt valaki félreértené. Alapvetően nem hülye ember. Amit lát, objektíve jól látja. De hogy ki is mondja, az nem bölcs dolog. Mert éppen a Jobbik-Fidesz konfliktus volt a műsor témája. Bayer Zsolt nyíl levele Vona Gáborhoz, majd a válaszlevél Vonától, egyenesen Orbán Viktornak. Ezeket nem taglalnám, ismerjük őket, aki meg még nem, az olvassa el. Szóval Fidesz-Jobbik konfliktus. Elmondták, hogy ez miért jó a Fidesznek, betolta őt a Jobbik középre, milyen szavazatokat nyert így a Fidesz, stb. De a lényeg, hogy a Jobbik és a Fidesz üti egymást. Na, most. Nem titok hogy az ATV nem éppen vérnemzeti csatorna. Akik a műsoraiban szerepelnek szintén nem vádolhatók fasizmussal. Bármit is jelentsen ez a szó. Ergo az ő ellenségük ellenfelük a Fidesz és a Jobbik. Ha a Fidesz és a Jobbik meg üti egymást, akkor én a helyükben hátradőlnék, szotyi/popcorn, sör/kóla, és élvezném a műsort. Már amennyire lehet. Mert az ex MSZP szavazók nagyhányada nem a Fideszre fog szavazni. Azt már megtanulták, hogy a Zorbán a patásördög. Az MSZP sem jó, így marad a Jobbik. Mert a Jobbiknak is csak a „proletariátus” a szavazó bázisa, tetszik, nem tetszik. Nem dumálgatnék a helyükben ilyen kényes témákról. Főleg mikor az a szlogen hogy többen vagyunk, mint bárki gondolná, vagy valami ilyesmi, még arra sem veszem a fáradságot, hogy most utána guglizzak. Mert ha ezeket a témákat kivesézzük, rájöttök barátaim, hogy kevesebben vagytok, mint gondolnátok. Egy helyi közvélemény kutatás szerint mifelénk 51%-on van a Fidesz, 28-29 %-on (!!!!!) a Jobbik, és tizenvalamennyin az MSZP. És ez Borsod. Tipikus bolsi fészek, hannemondjam. Na, most amíg nem volt Jobbik, a Fidesz kb ugyanennyin volt. Az MSZP sokkal több választóval dicsekedhetett. Hová tűntek a szavazói? Ezek az arányok, amit a közvélemény kutatás kihozott, elmagyarázzák.

 

Na, de Jobbik. Ez sem lesz különb. Persze a csalódott embernek kell egy megváltó-kép. Egy hősi kép. Kell hogy jöjjön majd valaki, aki változtat, aki megold mindent. Csakhogy politikáról beszélünk. Hagy idézzem magamat. Aki a nagypolitikáig eljut, az soha nem lehet becsületes és őszinte. Ha nem becsületes, és nem őszinte csak akkor juthat el a nagypolitizálásig. Ha pedig valaki becsületes és őszinte, akkor nem jut el a nagypolitikáig. Igen, tudom, hogy ugyanazt a mondatot írtam le kétszer, és ezeket a kijelentéseket nem is fogom magyarázni. Rátérek a Jobbikra. Fórumokat és blogokat olvasgatva találtam rá erre a képre. Egy kommentező avatar képe volt. :

 

http://kepfeltoltes.hu/100307/g_rda_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Na ezt így. Nindzsába, szamuráj-karddal. Fasza. Faszák vagytok. Mert cigányt láttam már szamuráj-karddal feszíteni, de...... Azon a szinten vagytok ti is? Mert akkor csak a bőrötök színében különböztök. Az meg, hogy kinek milyen a bőrszíne lófszt se számít. Gratulálok a képhez. Meg az azon szereplő ősi szittya motívumokhoz.

 

Olyan kurva jó, hogy megszoktuk az átkosban az „Úgy van!” felkiáltást. Beállunk valaki mögé, és rohadt hangosan kiabáljunk, bármit is mondott, hogy úgyvan! Hogy belegondoljunk mit mondott, vagy utána nézzünk, á, mi a fasznak, megmonta a Zorbán/Gyurcsán/Vona, és akkor az úgyvan! Kurvakényelmes, az biztos, meg még harcolunk is a honért. Ja, úgyvan. Csak nem harcolunk, hanem vergődünk/nyálat verünk, és nem a honért, hanem egy emberért/pártért. Csak én érzem a különbséget?

 

Ez speciel minden biztos pártválasztóra igaz, visszakanyarodok a Jobbikhoz. Helyi sztori lesz megint, hiszen ha testközelből látja az ember a szart, az nem csak gusztustalan, hanem még büdös is. Van egy jóember itt a városban, 90-től mindig önkormányzati képviselőnek választották a körzetében. Volt ő MDF-es, Kisgazda, Fideszes, megint MDF-es. Most az utolsó ciklus előtt összerúgta a port a polgármesterrel, aki a helyi Fidesz elnök is egyben. Így őt a Fidesz nem támogatta a 2006-os önkormányzati választásokon, függetlenként indult. A választásokon a Fideszes jelölt leverte mint vak a poharat. Innentől nem éltette más csak a bosszú. Amúgy is eléggé destruktív ember, építeni sosem tudott csak rombolni. Ellenzékben nagyon jó volt, verbálisan mindenkit a porba tudott döngölni, de építő jellegű hozzászólását bármihez, azt még nem hallottam.

 

Szóval telt az idő, és megalakult a Jobbik helyi szervezete. Pár idős, és pár fiatal, akiknek valóban tele volt a töke ezzel az egész szarral, és tenni, javítani akartak a helyzeten. Szívüket, lelküket beletették a dologba és csinálták. Ismerem őket, jó emberek. Csak naivak. Mert jött fenti ex-képviselő, és jelezte belépési szándékát. Megörültek neki, hiszen mégiscsak ott van már évek óta a politikai porondon, a helyi viszonyokat ismeri, és ő is ismert helyi szinten. Ezek után elkezdett duzzadni a helyi Jobbik létszáma. Sorra léptek be az emberek. Az alapítók boldogok voltak. Elérkezett a pártgyűlés ideje. Vagy mit tudom én hogy hívják ezt a pártoknál. Szavazzunk, ki legyen az elnök, ugye. Volt addig is elnök, de megduzzadt taglétszám, tisztújítás, ilyesmi. „Meglepetésre” ex MDF-Kisgazda-Fideszes képviselőnk lett a helyi Jobbik elnöke. Persze ő már ezt tudta előre, hiszen a tömegesen belépők mind az ő „emberei” voltak. Egyszerű többsége megvolt. Majd szépen lassan kiszorította, végül tejesen eltávolította az alapítókat, akik valóban tenni akartak ezért a hazáért, városért. Ezután kihirdette a létszám-stopot, új embert nem lehet felvenni a Jobbikba. Maradt benne ő, és az emberei. Nyilván, mint elnök, önkormányzati választásokon lista első hely, biztos befutó a testületbe. Mindezt tette azért, hogy pár szócsatában verbálisan belerúghasson a polgármesterbe. Semmi másért. Akik meg valóban tenni is akartak valamit, azok meg most néznek nagyot, mint az Adjátok vissza a hegyeimet-ben az igazi kommunista. „Én kommunista vagyok, de ezek nem azok.” Itt az ok a személyes bosszú volt, de biztos van olyan település, ahol kapcsolati vagy anyagi tőke a motiváció.

 

A szegény egyszeri magyar meg csak áll, néz, mérgében a bajszát rágcsálja. Van,aki beáll az egyik tömegbe tapsolni, más meg okosan keres egy jól szituált kiskocsmát, ahol lehetőleg 60-on alul van a szárazfröccs, és szétcsapatja az agyát, mert ezt nem érdemes látni, végig élni.

 

Így teszek én is. Magyarország, én megyek, leiszom magam.

 

 

No, jól kijött ez is, kicsit csapongó, de nem vagyok én publicista.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reality-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr411833472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.04.13. 11:23:02

Szomorú.
És az a külön bája az egésznek, hogy nézzük meg mi lett abból a kezdeményezésből, amit a fent vázolt sémákból való kitörés iránti vágy szült...
az LMP nekem eleinte szimpatikus volt nagyon, legeslegelső őlakátjaik idején olyannyira hajaztak a Jobbik problémafelvetéseire, hogy nem nagyon lehetett tudni, ezek most önálló szervezet-e. Aztán jött a választás, becsöppentek a nagypolitikába, jött Cohn-Bendit, Schiffer meg lelépett. Közben létrejött a Milla (azt tegyük hozzá, helyi szinteken az LMP-vel igen nagy átfedésben), ami azóta is óriási hasábokon szólal fel a cenzúrát ostorozva, illetve többezres csoportokban tüntet a gyülekezési szabadság eltiprása ellen; mindeközben elcsalják az alterelnök választásokat is (mondjuk, oda is felsorakozott a társadalom legalja), majd filmletiltási indítványnak hallelujáznak. A riasztó SZDSZ-tüneteket csak fokozzák a két halmaz metszetében fellelhető egykori poszteszdéeszes aktivisták.

Márpedig ők maguk a demokrácia - látszik ebből is, hogy milyen antidemokratikus országban élünk. És mi sem tesz annál biztosabb tanúbizonyságot a diktatúra elnyomó gépezetéről, a tomboló fehérterrorról és az orbáni fasizmusról, mint hogy azt hiába is várnák el, a csúfondárosan elbukott népszavazási kezdeményezés után/ellenére mégsem úgy táncol az ország, ahogy ők ott 160ezren fütyülnének.
süti beállítások módosítása